Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Technologii i Towaroznawstwa Żywności .
  • Ostatnia zmiana 28.02.2019 przez Studenckie Towarzystwo Naukowe

    Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Technologii i Towaroznawstwa Żywności

     

    Kierownik jednostki organizacyjnej:

     

    dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska

     

    Opiekunowie Koła:

     

    dr hab. n. med. Małgorzata Elżbieta Zujko
    dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska
    dr n. med. Katarzyna Maria Terlikowska

     

    Przewodniczący Koła:

     

    Olga Szwed, dietetyka III rok I stopień

    e-mail: szwed-olga@wpl.pl

    tel.: 886290779

     

    Profil prac naukowych:

     

    1. Prewencja i terapia żywieniowa przewlekłych chorób niezakaźnych.
    2. Badanie zawartości w żywności i spożycia z dietą składników bioaktywnych w populacji polskiej w odniesieniu do wybranych jednostek chorobowych. 

     

    Praca praktyczna:

     

    1. Oznaczanie składników bioaktywnych w żywności.
    2. Badania ankietowe dotyczące oceny sposobu żywienia różnych grup ludności.
    3. Ocena stanu odżywienia przy pomocy analizatora składu ciała. 

     

    Lista członków:

    1. Kinga Zujko, lekarski, IV rok
    2. Olga Szwed, dietetyka, III rok, I stopnia
    3. Karolina Uszyńska, dietetyka, III rok, I stopnia
    4. Karolina Kujawowicz, dietetyka, II rok, II stopnia
    5. Martyna Milewska, dietetyka, II rok, II stopnia