Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Biotechnologii Żywności.
  • Ostatnia zmiana 13.02.2022 przez Studenckie Towarzystwo Naukowe

    Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Biotechnologii Żywności

     

    Kierownik jednostki organizacyjnej:

     

    dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska

     

    Opiekunowie Koła:

     

    dr hab. Anna Witkowska,

    dr hab. Małgorzata Elżbieta Zujko,

    dr Iwona Mirończuk-Chodakowska

     

    Przewodniczący Koła:

     

    Monika Sejbuk, Dietetyka I rok II stopnia

    e-mail: sejbuk.monika99@gmail.com

    tel.: 784727806

     

    Profil prac naukowych:

     

    Ocena składników bioaktywnych w żywności i ich wpływ na profilaktyke chorób przewlekłych.

     

    Praca praktyczna:

     

    Badania laboratoryjne żywności i surowicy krwi.

     

    Lista członków:

     

    1. Małgorzata Kuczyńska - Dietetyki, II rok I stopnia;

    2. Anna Zinkow - Dietetyki, II rok I stopnia;

    3. Monika Sejbuk - Dietetyka, I rok II stopnia;

    4. Rafał Konopko - Dietetyka, I rok II stopnia

     

    Dodatkowa działalność:

     

    1. Udział wszystkich członków Koła w przeprowadzeniu badań wstępnych do projektu finansowanego w ramach pilotażowego programu rozwoju współpracy w zakresie B+R między biznesem i uczelniami ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, pt. "Produkt spożywczy do prewencji niedożywienia wśród ludzi starszych" - styczeń-luty 2020r.

    2. Udział wszystkich członków Koła w dniach otwartych UMB - 28.05.2021 r. (nagrania w ramach prezentacji kierunku Dietetyka).

    3. Udzielenie wywiadu do radio przez Olgę Szwed (przewodniczącą koła) w ramach dni otwartych UMB w 2021 r.

     

    Prace wygłoszone na konferencjach

     

    Publikacje