Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. prof. dr hab. Katarzyna Socha.
  • Ostatnia zmiana 23.07.2025 przez Centrum Doskonałości Dydaktycznej

    prof. dr hab. Katarzyna Socha

    Lider Doskonałości Dydaktycznej

     

     

    Stanowisko: 

    • Prorektor ds. Rozwoju i Współpracy z Otoczeniem Gospodarczym
    • Kierownik Zakładu Bromatologii na Wydziale Farmaceutycznym z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej

     

    Specjalność: 

    • Bromatologia

     

    Otrzymane nagrody:

    • Liczne Nagrody Rektora za osiągnięcia dydaktyczne
    • Medal Komisji Edukacji Narodowej za "Szczególne Zasługi dla Oświaty i Wychowania"

     

    Dodatkowa aktywność:

    • Uczestnik Szkoły Tutorów Akademickich Collegium Wratislaviense i licznych szkoleń z zakresu nowoczesnych metod dydaktycznych
    • Przewodniczący Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej
    • Kierownik projektu „Innowacyjne produkty spożywcze jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego dla pacjentów z zaburzeniami metabolicznymi – badania przedwdrożeniowe” (nr KPOD.07.07-IW.07-0164/24)
    • Były kierownik projektu MNiSW „Moja przygoda z nauką – wybrane aspekty zdrowotne owoców egzotycznych” w ramach programu „Uniwersytet Młodych Wynalazców”, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach projektu systemowego „Wsparcie systemu zarządzania badaniami naukowymi oraz ich wynikami” realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007-2013, Poddziałanie 1.1.3 (MNiSW/2014/DIR/621/UMW)
    • Były kierownik Międzynarodowych Studiów Doktoranckich w dziedzinie nauk medycznych i farmaceutycznych na UMB i koordynator projektu NCBiR dotyczącego interdyscyplinarnych studiów doktoranckich w zakresie biologii medycznej i nauk farmaceutycznych, współfinansowanego z Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój (Oś priorytetowa III. Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju, Działanie 3.2. Studia doktoranckie)
    • Były koordynator wydziałowy programu Erasmus+
    • Propagator współpracy z przemysłem (współpraca z firmami z sektora spożywczego w zakresie badań i rozwoju, opracowywanie receptury produktów o działaniu prozdrowotnym i ocenianie jakości zdrowotnej żywności)