Lider Doskonałości Dydaktycznej
Stanowisko:
- Adiunkt w Zakładzie Biotechnologii Żywności na Wydziale Nauk o Zdrowiu
Specjalizacja:
- Biochemia kliniczna i diagnostyka kliniczna, ze szczególnym uwzględnieniem biomarkerów nowotworowych
Publikacje w dziedzinie:
- Dietetyka
- Żywienie kliniczne
- Analiza żywności
Otrzymane nagrody:
- Liczne Nagrody Rektora za osiągnięcia dydaktyczne
- Liczne Nagrody Studenckiego Towarzystwa Naukowego
Dodatkowa aktywność:
- Autor programów studiów i sylabusów do przedmiotów, w tym metod i treści kształcenia na kierunku Dietetyka
- Autor innowacyjnych materiałów dydaktycznych z przedmiotów, określonych w programie studiów na kierunku Dietetyka
- Opiekun i recenzent wielu prac dyplomowych
- Opiekun roku na kierunku Dietetyka
- Opiekun Studenckiego Koła Naukowego
- Uczestnik licznych kursów dydaktycznych i laboratoryjnych
- Uczestnik projektów edukacyjnych, służących doskonaleniu jakości kształcenia i procesów dydaktycznych w Uczelni
- Członek uczelnianych komisji i zespołów organizacyjnych
- Członek komisji doktorskich i habilitacyjnych


