Lider Doskonałości Cyfrowej
Stanowisko:
- Asystent w Zakładzie Bromatologii na Wydziale Farmaceutycznym z Oddziałem Medycyny Laboratoryjnej
Specjalizacja:
- Żywienie człowieka zdrowego i chorego
- Interakcje leków z żywnością
- Substancje bioaktywne w żywności
- Doradzanie pacjentom w aptekach ogólnodostępnych
- Farmacja apteczna i kliniczna
Zainteresowania naukowe:
- Produkty pszczele
- Interakcje leków z żywnością
- Skład i jakość suplementów diety
- Badania nad wpływem diety i składników odżywczych na procesy zapalne i choroby metaboliczne
- Właściwości antyoksydacyjne żywności
- Edukacja zdrowotna i rozwój kompetencji farmaceutycznych
Publikacje w dziedzinie:
- Ocena jakości suplementów diety
- Żywienie pacjentów w różnych stanach klinicznych
Dodatkowa aktywność:
- Praktyk z wieloletnim doświadczeniem (prowadzenie od kilkunastu lat zajęć dla studentów kierunku Farmacja, Analityka medyczna, Kosmetologia, Dietetyka)
- Aktywny uczestnik konferencji krajowych i międzynarodowych
- Uczestnik procesu pracy ze studentami w ramach Studenckiego Koła Naukowego przy Zakładzie Bromatologii, czego efektem są publikacje i wystąpienia na konferencjach naukowych, w tym prace nagrodzone w drodze konkursu
- Autor innowacyjnych materiałów e-learningowych i propagator wykorzystywania nowoczesnych metod dydaktycznych, ze szczególnym uwzględnieniem AI
- Organizator warsztatów, prelekcji i szkoleń z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego
- Opiekun prac licencjackich, magisterskich, doktorskich
- Opiekun sześciomiesięcznej praktyki zawodowej na kierunku Farmacja
- Członek Rady Programowej na kierunku Farmacja


