• Aparatura

    Analizator biochemiczny YSI 2700 D, nr seryjny: 12L000040



    Rok produkcji

    2012

    Specyfikacja

    Analizator biochemiczny YSI 2700 D - może być wykorzystywany w laboratoriach kontroli jakości, kontroli produkcji, przemyśle spożywczym. Może służyć do:
    • szybkiego oznaczania takich parametrów jak:
    glukoza, sacharoza, laktoza, kwas mlekowy, galaktoza, glutaminiany i kwas glutaminowy, cholina, etanol, nadtlenek wodoru, skrobia, metanol.

    • zastosowania w przemysłach: cukrowniczym, gorzelniczym, serowarskim, mleczarskim, ziemniaczanym oraz przy produkcji pasz.

    ZALETY ANALIZATORA:
    • Wyniki są specyficzne dla danego parametru, nawet w przypadku złożonych prób.
    • Wynik otrzymuje się w ciągu 60 sekund.
    • Niskie koszty oznaczania (enzymy nie zużywają się podczas pomiarów).
    • Możliwy wybór jednostek wyniku.
    • Przejrzyste menu.
    • Możliwość jednoczesnego pomiaru dwóch parametrów.
    • Możliwość dostosowania parametrów i częstości kalibracji w zależności od zastosowania.

    OSIĄGI ANALITYCZNE:
    Cholina:
    - zakres pomiarowy (do): 450 mg/L
    - punkt kalibracji: 175 mg/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 7 dni
    D-Glukoza (niski zakres):
    - zakres pomiarowy (do): 9 g/L w 25 µL próbce
    - punkt kalibracji: 2.50 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 21 dni
    D-Glukoza (wysoki zakres):
    - zakres pomiarowy (do): 25 g/L w 10 µL próbce
    - punkt kalibracji: 2.50 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 21 dni
    Etanol:
    - zakres pomiarowy (do): 3.2 g/L
    - punkt kalibracji: 2.00 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 5 dni
    Galaktoza:
    - zakres pomiarowy (do): 25 g/L
    - punkt kalibracji: N/A
    - dokładność CV n=10: N/A
    - czas pracy membrany: 10 dni
    Nadtlenek wodoru:
    - zakres pomiarowy (do): 600 mg/L
    - punkt kalibracji: N/A
    - dokładność CV n=10: N/A
    - czas pracy membrany: 21 dni
    Laktoza:
    - zakres pomiarowy (do): 25 g/L
    - punkt kalibracji: 5.00 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 10 dni
    L-kwas glutaminowy:
    - zakres pomiarowy (do): 10 mmol/L
    - punkt kalibracji: 5.00 mmol/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 7 dni
    L-glutamina:
    - zakres pomiarowy (do): 8 mmol/L
    - punkt kalibracji: 5.00 mmol/L
    - dokładność CV n=10: 4%
    - czas pracy membrany: 5 dni
    L-mleczany, L-Kwas mlekowy:
    - zakres pomiarowy (do): 2.67 g/L
    - punkt kalibracji: 0.50 g/LL
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 14 dni
    Metanol:
    - zakres pomiarowy (do): 2.50 g/L
    - punkt kalibracji: 1.00 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 5 dni
    Cukroza:
    - zakres pomiarowy (do): 25 g/L
    - punkt kalibracji: 5.00 g/L
    - dokładność CV n=10: 2%
    - czas pracy membrany: 10 dni

    Powrót