• Ostatnia zmiana 12.01.2022 przez Zakład Biotechnologii Żywności

    Informacje ogólne

    Koło Naukowe przy Zakładzie Biotechnologii Żywności

    Od kiedy istnieje: 11.2014 r.

    Członkowie Koła:

    lic. Monika Sejbuk - przewodnicząca 

    lic. Rafał Konopko

    Anna Zinkow

    Małgorzata Kuczyńska

    lic. Katarzyna Sopek

    Opiekunowie Koła:

    dr hab n. med. Anna Witkowska

    dr hab n. zdr. Małgorzata Zujko

    dr n. zdr. Iwona Mirończuk-Chodakowska

     

    Email kontaktowy: biotech@umb.edu.pl

    Telefon kontaktowy: (85) 686 50 89

     

    Profil prac naukowych/Zainteresowania naukowe:

     

    1. Sposób żywienia i stan odżywienia wybranych grup ludności.

    2. Zasady prawidłowego żywienia w zdrowiu i chorobie.

    3. Diety alternatywne.

    4. Bioaktywne składniki żywności.

    Najważniejsze osiągnięcia:

    1. I nagroda dla Olgi Pugacewicz za prezentację pracy "Ocena ilościowa i jakościowa jadłospisów dekadowych osób osadzonych w zakładzie karnym w Białej Podlaskiej",  I Konferencja Studenckich Kół Naukowych  Białystok, 24.04.2021 r.

    2. II miejsce Koła Naukowego w rankingu SKN na Wydziale Nauk o Zdrowiu UMB 2019/2020. 

    3. Akcja promocyjna Uczelni „Studiuj w UMB!” - co roku.

    4. I miejsce w rankingu Kół Naukowych Wydziału Nauk o Zdrowiu za rok 2017/2018.

    5. I miejsce w sesji Public Health Session 1 dla Marty Butler, Eweliny Łazuk i Joanny Ciżewskiej za prezentację "Meditterranean eating habits and their effects on the serum antioxidant activity",  10th BIMC, Białystok 2015.

    6. I miejsce w sesji Public Health Session 2 dla Kamili Kuleszy, Karoliny Dymerskiej i Anny Paruk za prezentację "Sprouts as potential sources of dietary antioxidants", 10th BIMC, Białystok 2015.