Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Aktualności.
  • Aktualności

    EIT Food Seedbed Incubator 2025 - zaproszenie do udziału w programie

    29.01.2025 09:00
    Autor: BTT

    Trwa rekrutacja do bezpłatnego programu wsparcia innowacyjnej przedsiębiorczości w branży rolno-spożywczej, EIT Food Seedbed Incubator 2025.

     

    Program EIT Food Seedbed Incubator wspiera naukowców i startupy, którzy rozwijają technologie dla sektora rolno-spożywczego. To doskonała okazja dla tych, którzy szukają walidacji rynkowej i rozwoju swojego pomysłu.

    Korzyści:

    • kontakt z ponad 100 potencjalnymi klientami i interesariuszami w celu zwalidowania pomysłu i sprawdzenia potencjału rynkowego;
    • dostęp do największej na świecie społeczności innowacji w sektorze rolno-spożywczym;
    • szansa stworzenia solidnego modelu biznesowego i możliwość skorzystania ze spersonalizowanego coachingu i szkoleń;
    • 10.000€ wsparcia finansowego;
    • uczestnictwo w wydarzeniach networkingowych w całej Europie.

     

    Termin składania aplikacji: 21 lutego 2025!

    Program jest realizowany przez EIT Food, konsorcjum składające się 233 partnerów: przedsiębiorstw, ośrodków badawczych oraz uniwersytetów. EIT Food współpracuje z ponad 584 organizacjami na całym świecie. Inicjatywa została zorganizowane w ramach Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii (EIT), organu Komisji Europejskiej. EIT Food jest największą europejską społecznością w obszarze rolno-spożywczym, realizującą programy wsparcia innowacji dla sektora żywnościowego w Europie. Działania EIT Food są finansowane ze środków Komisji Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa.

    Program EIT Food Seedbed Incubator wspiera osoby, które pracują nad technologiami, prowadzą badania naukowe lub też mają pomysły na założenie firm typu start-up/spin-off w obszarach związanych z sektorem rolno-spożywczym albo już prowadzą takie firmy. Beneficjenci uzyskają wsparcie merytoryczne (szkolenia i mentoring) oraz finansowe (w wysokości do 10.000€ (equity free), umożliwiające realizację ponad 100 rozmów z potencjalnymi klientami, partnerami, odbiorcami technologii w celu weryfikacji pomysłu oraz możliwość uzyskania dalszego finansowania i wsparcia EIT Food). Unikatowym elementem programu jest wsparcie dla procesów weryfikacji pomysłu biznesowego i przydatności rozwiązań technicznych poprzez ustrukturyzowany dialog z potencjalnymi klientami (customer discovery process), realizowane w oparciu o metodykę opracowaną przez EIT Food przy współpracy z wyspecjalizowanymi trenerami, mentorami i ułatwione dzięki oferowanemu uczestnikom wsparciu finansowemu.

    Program jest prowadzony w języku angielskim (online) przez następujących partnerów EIT Food: Aarhus University (Dania), ShakeUp Factory (Francja), DIL Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e. V. (Niemcy), Uniwersytet Warszawski, Wydział Zarządzania Uniwersytet Warszawski, Centre for Socially Responsible Innovations (Polska), Food4Sustainability CoLAB (Potugalia), Swiss Food Research (Szwajcaria), Queen's University Belfast (Irlandia Północna), EIT Food South (Hiszpania), BGI - Sustainable Ventures (Portugal), The Helix Way (Northern Ireland).

    Rejestracja i szczegółowe informacje o programie dostępne są na stronie:

    https://www.eitfood.eu/entrepreneurship/launch-seedbed-incubator

    Zainteresowanych zapraszamy do udziału w sesji informacyjnej:

    • Opportunities for Researchers and Technology Developers Creating a Fully Transparent, Resilient, and Fair Food System with the Support of EIT Food Seedbed Incubator - 10/02/2025 r., 12:30 - 13:30 - https://eitfoodhive.eu/networks/events/166599
    Powrót