Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Plan studiów podyplomowych.
  • Ostatnia zmiana 08.06.2019 przez Dziekanat Wydziału Nauk o Zdrowiu

    Plan studiów podyplomowych

     

    rok akademicki 2019-2020

     

    Nazwa jednostki prowadzącej studia podyplomowe WYDZIAŁ NAUK O ZDROWIU UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W BIAŁYMSTOKU

    Nazwa studiów podyplomowych „DIETETYKA KLINICZNA”

    Plan studiów zatwierdzony na Radzie Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku  dnia 26.03.2019

     

    Lp

    NAZWA PRZEDMIOTU

    Semestr I -liczba godzin zajęć

     

     

    wykłady

    ćwiczenia

    Seminaria/

    warsztaty

    Godziny bez nauczyciela

    Godziny ogółem

    ECTS

    Forma

    zakończenia

    (zaliczenie/egzamin)

    1

    „Żywienie w gastroenterologii”

    10

     

     

    40

    50

    2 (0,5N, 1,5 BN)

    Zal

    2

    „Bariatria, żywienie przed i po zabiegu bariatrycznym”

    11

     

    11

    78

    100

    4(1N; 3BN)

    Zal

    3

    „Terapia żywieniowa w schorzeniach neurologicznych”

    10

     

    5

    60

    75

    3(0,75N2,25BN)

    Zal

    4

    „Terapia żywieniowa w chorobach kardiologicznych i hematologicznych”

    8

     

     

    17

    25

    1 (0,5N, 0,5 BN)

    Zal

    5

    „Nutrigenetyka i epigenetyka”

    12

     

    3

    60

    75

    3 (0,75N 2,25BN)

    Zal

    6

    „Terapia żywieniowa w schorzeniach immunologicznych”

    10

     

     

    40

    50

    2 (0,5N, 1,5 BN)

    Zal

    7

    „Szkolenie biblioteczne”

    (Biblioteka Główna UMB)

    1

     

     

    -

    1

    -

    Zal

     

    Ogółem :

    62

     

    19

    295

    376

    15(4N 11BN)

     

     

     

    Lp.

    NAZWA PRZEDMIOTU

    Semestr II - liczba godzin zajęć

     

     

    wykłady

    ćwiczenia

    seminaria

    Godziny bez nauczyciela

    Godziny ogółem

    ECTS

    Forma

    zakończenia

    (zaliczenie/ egzamin)

    1.

    „Żywienie w chorobach nowotworowych”

    5

     

    5

    40

    50

    2 (0,5N, 1,5 BN)

    Zal

    2

    „Żywienie w chorobach nerek i dializoterapii”

    6

     

    4

    40

    50

    2 (0,5N, 1,5 BN)

    Zal

    3

    „Żywienie pacjenta geriatrycznego”

    5

     

    5

    40

    50

    2 (0,5N, 1,5 BN)

    Zal

    4

    „Żywienie kliniczne”

     

    37

     

    20

    218

    275

    11(2,25 N; 8,75 BN)

    Zal

    5

    Praca końcowa

     

     

     

    5h/

    osoba

    20

    25

    1(0,25;

    0,75BN)

    Zal

     

    Ogółem :

    53

     

    39

    358

    450

    18(4N, 14 BN)

     

    ŁĄCZNIE: - 173 godziny z nauczycielem; 33 ECTS