• Ostatnia zmiana 17.12.2016 przez Studenckie Towarzystwo Naukowe

    Studenckie Koło Naukowe przy Zakładzie Technologii i Towaroznawstwa Żywności

     

    Kierownik jednostki organizacyjnej:

     

    dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska

     

    Opiekunowie Koła:

     

    dr hab. n. med. Małgorzata Zujko
    dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska
    dr n. med. Katarzyna Maria Terlikowska

     

    Przewodniczący Koła:

     

    Eleonora Mahoney, dietetyka II rok stopnia II

    e-mail: eleonora.mahoney@gmail.com

    tel.: 668-806-953

     

    Profil prac naukowych:

     

    1. Sposób żywienia i stan odżywienia wybranych grup ludności.
    2. Zasady prawidłowego żywienia w zdrowiu i chorobie.
    3. Diety alternatywne.
    3. Prozdrowotne i antyodżywcze składniki żywności.

     

    Praca praktyczna:

     

    1. Ocena sposobu żywienia na podstawie badań kwestionariuszowych.
    2. Ocena stanu odżywienia na podstawie analizy składu ciała metodą bioimpedancji.
    3. Ocena spożycia składników bioaktywnych z dietą.
    4. Oznaczanie składników bioaktywnych w żywności (zawartość polifenoli, aktywność antyoksydacyjna)

     

    Lista członków:

     

    1. Eleonora Mahoney - Dietetyka II rok II stopnia stacjonarne
    2. Patrycja Nikołajuk - Dietetyka I rok II stopnia niestacjonarne
    3. Urszula Krasowska - Dietetyka I rok II stopnia stacjonarne
    4. Karolina Kujawowicz - Dietetyka III rok I stopnia stacjonarne
    5. Martyna Milewska - Dietetyka III rok I stopnia stacjonarne
    6. Kinga Zujko - Lekarski II rok