Kierownik jednostki organizacyjnej:
dr hab. n. med. Anna Maria Witkowska
Opiekunowie Koła:
dr hab. Anna Witkowska,
dr hab. Małgorzata Elżbieta Zujko,
dr Iwona Mirończuk-Chodakowska
Przewodniczący Koła:
Monika Sejbuk, Dietetyka I rok II stopnia
e-mail: sejbuk.monika99@gmail.com
tel.: 784727806
Profil prac naukowych:
Ocena składników bioaktywnych w żywności i ich wpływ na profilaktyke chorób przewlekłych.
Praca praktyczna:
Badania laboratoryjne żywności i surowicy krwi.
Lista członków:
1. Małgorzata Kuczyńska - Dietetyki, II rok I stopnia;
2. Anna Zinkow - Dietetyki, II rok I stopnia;
3. Monika Sejbuk - Dietetyka, I rok II stopnia;
4. Rafał Konopko - Dietetyka, I rok II stopnia
Dodatkowa działalność:
1. Udział wszystkich członków Koła w przeprowadzeniu badań wstępnych do projektu finansowanego w ramach pilotażowego programu rozwoju współpracy w zakresie B+R między biznesem i uczelniami ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2014-2020, pt. "Produkt spożywczy do prewencji niedożywienia wśród ludzi starszych" - styczeń-luty 2020r.
2. Udział wszystkich członków Koła w dniach otwartych UMB - 28.05.2021 r. (nagrania w ramach prezentacji kierunku Dietetyka).
3. Udzielenie wywiadu do radio przez Olgę Szwed (przewodniczącą koła) w ramach dni otwartych UMB w 2021 r.
Prace wygłoszone na konferencjach